Založ si blog

Manuál vládnutia v čase korony

Pre neschopných

1. Relaxujte, užívajte si výhody vyplývajúce zo svojho postavenia. Ľudu sem tam pošlite fotky alebo niečo povedzte, aby na vás nezabudol. V žiadnom prípade sa do ničoho nepúšťajte a nevyvíjajte žiadnu vlastnú iniciatívu! Majte na pamäti, že jediné, čo ste sa v škole učili je podvádzať a odpisovať. Preto aj v prípade rastúcich čísiel nakazených iba sledujte, čo robí zahraničie. Výnimku predstavujú osvedčené praktiky susedov. Tie si môžete osvojiť a predložiť verejnosti ako svoje vlastné.

2. V prípade, že čísla nakazených začnú nezadržateľne stúpať a ani zahraničie nie je schopné adekvátne reagovať, musíte začať samostatne konať. Keďže ste sa v škole nenaučili konať zodpovedne, dôraz klaďte aspoň na rýchlosť. Nakoľko ste nútený niečo robiť samostatne, situáciu opíšte ako dramatickú a zároveň si vymyslite, kto je za ňu zodpovedný. Tip: Zodpovednosť je vhodné hodiť na plecia ľudu – nejde o konkrétnu osobu, ktorá by vás mohla žalovať za krivé obvinenie.

3. Je pochopiteľné, že opatrenia prijímané v panike a bez potrebnej miery racionality spôsobujú škody ohromného rozsahu. Vystavte za ne účet ľudu – ten znesie veľa. Na druhý deň choďte do kostola a pomodlite sa za to, aby sa v médiách neobjavovali vaše predvolebné sľuby o zavedení hmotnej zodpovednosti politikov.

4. Po splnení pokynov 1 až 3 klesne vašej vláde popularita a ľud ju začne mať v zuboch. Zachovajte pokoj, je to normálne. Pri prijímaní protiopatrení budete musieť využiť svoju kreativitu, vďaka ktorej ste úspešne ukončili štúdium a dostali sa do vlády. Vymyslite zastierací manéver, ktorý pozornosť ľudu presmeruje z vašej vlády na boj proti pandémii. Ako príklad zastieracieho manévru stojí za zváženie plošné testovanie. Pamätajte, presnosť testov na rozdiel od výhodnosti ich nákupu nie je dôležitá!

5. Verejný nesúhlas s vašou vládou tlmte patričnými obmedzeniami občianskych slobôd a ponukou spoluúčasti na vašich pochybných opatreniach. Vhodná kombinácia odmien a prísnych trestov odradí ľud od myšlienky nespolupracovať.

6. Vsugerujte si, že ste odborník a osobnosť. Ľahšie tak spochybníte kohokoľvek, kto spochybňuje vás. Vrátane tých, ktorí odborníkmi a osobnosťami naozaj sú.

 

Šplhači

16.11.2020

V zozname životných lekcií už môžem smelo listovať. Napriek tomu, či práve preto, sa stále držím rovnakých zásad a nemienim to meniť. Veď čo je na tom, ak sa človek snaží prijímať skromne pomáhať nezištne konať čestne pracovať precízne nebáť sa rozhodnutí ani zodpovednosti? Samozrejme, háčik tu je a niekedy vie dať o sebe aj citeľne vedieť: Pokiaľ sa držíte [...]

Malý princ a expert

20.10.2020

„A čo je vlastne náplňou tvojej práce?“ opýtal sa Malý princ, keď priletel na novú planétu a človek, ktorého na nej stretol, sa mu predstavil ako expert. „Každý deň cestujem do práce tak, aby som tam bol v stanovený čas. Ani o minútu neskôr!“ dôrazne vysvetlil expert a zatváril sa náramne dôležito. „Potom tam čakám na druhý stanovený čas, aby som mohol [...]

Demokracia pod čižmou nerovnosti

30.08.2018

Prehlbovanie príjmovej a majetkovej (skrátene ekonomickej) nerovnosti je už dlhší čas vďačným subjektom štatistík nastavujúcich spoločnosti zrkadlo, v ktorom sa môže vidieť taká, akú ju súčasný ekonomický systém stvoril. Kým však jej časť aspoň otvorene prizná, že od systému vedúceho k tak extrémnej miere nerovnosti akej sme dnes svedkami nemožno očakávať [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 32
Celková čítanosť: 105919x
Priemerná čítanosť článkov: 3310x

Autor blogu

Kategórie