Manuál vládnutia v čase korony

29. októbra 2020, Michal Frič, Nezaradené

Pre neschopných

1. Relaxujte, užívajte si výhody vyplývajúce zo svojho postavenia. Ľudu sem tam pošlite fotky alebo niečo povedzte, aby na vás nezabudol. V žiadnom prípade sa do ničoho nepúšťajte a nevyvíjajte žiadnu vlastnú iniciatívu! Majte na pamäti, že jediné, čo ste sa v škole učili je podvádzať a odpisovať. Preto aj v prípade rastúcich čísiel nakazených iba sledujte, čo robí zahraničie. Výnimku predstavujú osvedčené praktiky susedov. Tie si môžete osvojiť a predložiť verejnosti ako svoje vlastné.

2. V prípade, že čísla nakazených začnú nezadržateľne stúpať a ani zahraničie nie je schopné adekvátne reagovať, musíte začať samostatne konať. Keďže ste sa v škole nenaučili konať zodpovedne, dôraz klaďte aspoň na rýchlosť. Nakoľko ste nútený niečo robiť samostatne, situáciu opíšte ako dramatickú a zároveň si vymyslite, kto je za ňu zodpovedný. Tip: Zodpovednosť je vhodné hodiť na plecia ľudu – nejde o konkrétnu osobu, ktorá by vás mohla žalovať za krivé obvinenie.

3. Je pochopiteľné, že opatrenia prijímané v panike a bez potrebnej miery racionality spôsobujú škody ohromného rozsahu. Vystavte za ne účet ľudu – ten znesie veľa. Na druhý deň choďte do kostola a pomodlite sa za to, aby sa v médiách neobjavovali vaše predvolebné sľuby o zavedení hmotnej zodpovednosti politikov.

4. Po splnení pokynov 1 až 3 klesne vašej vláde popularita a ľud ju začne mať v zuboch. Zachovajte pokoj, je to normálne. Pri prijímaní protiopatrení budete musieť využiť svoju kreativitu, vďaka ktorej ste úspešne ukončili štúdium a dostali sa do vlády. Vymyslite zastierací manéver, ktorý pozornosť ľudu presmeruje z vašej vlády na boj proti pandémii. Ako príklad zastieracieho manévru stojí za zváženie plošné testovanie. Pamätajte, presnosť testov na rozdiel od výhodnosti ich nákupu nie je dôležitá!

5. Verejný nesúhlas s vašou vládou tlmte patričnými obmedzeniami občianskych slobôd a ponukou spoluúčasti na vašich pochybných opatreniach. Vhodná kombinácia odmien a prísnych trestov odradí ľud od myšlienky nespolupracovať.

6. Vsugerujte si, že ste odborník a osobnosť. Ľahšie tak spochybníte kohokoľvek, kto spochybňuje vás. Vrátane tých, ktorí odborníkmi a osobnosťami naozaj sú.